Servis

Servis MEtalRad

Obzirom da se proizvodnjom hidrauličnih cilindara za komercijalna vozila bavimo već više od 25 godina, vremenom se javila potreba i za servisiranjem delova iz našeg proizvodnog programa. Svi cilindri koji se remontuju prolaze kroz detaljnu proceduru demontaže, pranja I poliranja kako bi se utvrdila poroznost unutrašnjosti cilindra. Obzirom da posedujemo i mašinu za honovanje, u mogućnosti smo da remontujemo, uz jednogodišnju garanciju, veliki broj korišćenih cilindara. Prilikom zamene zaptivki i nepovratnog ventila koristimo isključivo delove nemačkog proizvođača FTE koji je vodeći proizvođač kako zaptivki, tako i kompletnih cilindara za sva evropska komercijalna i putnička vozila.

Kako se širio prodajni program našeg preduzeća uspostavljanjem zastupništva stranih kompanija za teritoriju Srbije kao što su HALDEX, KNORR BREMSE, WABCO, ARVIN MERITOR, LUCAS, BREMBO, BOSCH, FTE i drugi, tako se stvarala mogućnost za kvalitetno servisiranje delova iz njihovog programa originalnim reparacionim setovima.

Prilikom reparacije hidrauličnih ili pneumatskih disk kočnica, nakon demotaže, vršimo detaljni pregled, pranje svih delova mehanizma kao I peskiranje. Na sve remonte disk kočnica izdajemo pismenu garanciju u trajanju od godinu dana uz preporuku za ugradnju disk pločica JURID u kvalitetu 539. Na taj način obezbeđuje se dugotrajnost kompletnog osovinskog dela kočnog sistema.

Kao najzastupljenije modele pneumatskih kočnica ističemo

Knorr Bremse – SB, SN, SK, SM, SL
Haldex – ModulX, ModulT
Arvin Meritor – D3, Elsa 1, Elsa 2, C Duco
Wabco – PAN17, PAN19, PAN22

Za svaki od navedenih tipova kočnica imamo na lageru po nekoliko već remontovanih kočnica što nam omogućava da svojim mušterijama izađemo u susret u najkraćem mogućem roku u slučaju iznenadnih kvarova na kočnom sistemu.

Pored navedenih delova, već dugi niz godina bavimo se i reparacijom pneumatskih ventila kao I automatskih kočnih poluga – ključeva proizvođača HALDEX.