Wabco

Wabco je jedan od vodećih svetskih snabdevača tehnoloških i upravljačkih sistema za bezbednost i efikasnost komercijalnih vozila. Osnovana pre 140 godina, kompanija WABCO nastavlja sa svojom ulogom pionira kada su u pitanju tehnologije mehanike, mehatronike i elektronike u oblasti kočenja, stabilnosti i automatizacije transmisije kojim se snabdevaju vodeći svetski proizvođači kamiona, prikolica i autobusa.

Sa 11.000 zaposlenih u 31 državi i prodajom od 2.8 milijardi dolara u 2011. Wabco je evoluirao svoju jedinstvenu kulturu inovativnosti i raznolikosti da bi izašao u susret zatevima tržišta širom sveta.

Wabco svakako ima velike zasluge za razvoj mnogih sistema od kojih se izdvajaju ABS još 1981, elektronsko upravljanje ogibljenjem ECAS iz 1986-e, elektronski kočni sistem EBS iz 1996-e, elektronska kontrola stabilnosti iz 2001-e…

wabco pan19 wabco modulator wabco isušivač

 

 

 

 

 

 

Pored razvoja raznih sistema za prvu ugradnju na komercijalnim vozilima, Wabco takođe pruža podršku industriji komercijalnih vozila kroz delovanje na tržištu rezervnih delova. Kroz globalnu mrežu servisnih partnera, dijagnostičkih uređaja, naprednih sistema za upravljanje voznim parkom, rešenjima za industrijsku reparaciju i različitim trenažnim programima, Wabco pomaže vlasnicima vozila da povećaju bezbednost i efikasnost svojih vozila na putevima.

Kao najzastupljeniji delovi u ponudi proizvođača WABCO izdvajaju se:

 

wabco tristop wabco senzor wabco senzor ogibljenja

 

 

 

 

 

 

 

Preuzmite Wabco katalog ›