Jurid

JURID je vodeća svetska kompanija za proizvodnju frikcionih materijala za komercijalna vozila I automobile. Uporedo sa vodećom pozicijom kod “prve ugradnje”, ovaj brend zadržava I izuzetno dobru poziciju u post prodaji. Svaki treći automobil u Evropi koristi JURID kočne pločice I obloge. Kao dokaz za ovu tvrdnju JURID ističe više od 150 homologacija za prvu ugradnju kod vodećih proizvođača vozila kao što su BMW, Mercedes, Volvo, VW, Porsche, Jaguar, Bentley I Rolls Royce.

jurid   c jurid disc jurid plocice jurid pločice

 

 

 

 

 

U domenu komercijalnih vozila, JURID je najpoznatiji po disk pločicama u kvalitetu 539 koje se jedine ugrađuju u prvoj ugradnji kod proizvođača disk kočnica Knorr Bremse. Ove kočnice su zastupljene na 80% vozila I prikolica još od druge polovine 90-ih godina kada je Knorr Bremse proizveo SB tip disk kočnice. Ove kočnice zajedno sa JURID disk pločicama nalaze su u prvoj ugradnji na kamionima I autobusima MERCEDES, MAN, NEOPLAN, DAF, SCANIA, VOLVO, kao I kod svih vodećih proizvođača prikolica kao što su SCHMITZ CARGOBULL, SCHWARTZMULLER, KRONE, KOGEL, FELDBINDER.
Trenutno je JURID u vlasništvu Federal Mogul-a, jedne od najvećih svetskih grupacija koje se bave rezervnim delovima za teretna I putnička vozila I pored disk pločica, JURID je širom sveta prepoznatljiv I po proizvodnji diskova, kao I kočnih obloga.

Kliknite na link ukoliko želite da koristite JURID pretraživač po modelu vozila, kataloškom broju… http://webshop-cs.tecdoc.net/honeywell/home.jsp
essay writing service